Lees hieronder enkele persoonlijke ervaringen van cliënten. Dit geeft een goed beeld van de dienstverlening van Dé Letselschadehulpdienst.

Volledig op herstel

Joyce is net drie dagen als klantadviseur begonnen bij haar nieuwe werkgever. Ze vindt het geweldig. Na jarenlang voor haar werk in de file te hebben gestaan, kan ze het nu op de fiets af. Ze fietst vrolijk naar haar nieuwe kantoor en stopt netjes voor het stoplicht. Wanneer die op groen gaat, brengt ze haar trappers in beweging. Wat er daarna gebeurt, kan ze zich niet meer herinneren. Andere mensen in de omgeving van het kruispunt wel. Een motorrijder passeert in volle vaart het rode verkeerslicht en schept Joyce. Haar situatie is ernstig. Ze houdt er diverse gecompliceerde fracturen aan over. Als alleenstaande moeder heeft ze de zorg voor haar twee kinderen. En er is ook nog haar grote vriend Sam, een lieve maar veel aandacht vragende hond. Het geeft rust wanneer ze hoort dat Dé Letselschadehulpdienst ondersteuning kan bieden. De opvang voor de kinderen wordt geregeld en er wordt hulp in de huishouding ingeschakeld. Deze zorgt er tevens voor dat hond Sam wordt uitgelaten. Inmiddels gaat het weer beter met Joyce. Door de ondersteuning van Dé Letselschadehulpdienst heeft zij zich volledig op haar herstel kunnen richten. Ze kan de zorg voor haar kinderen en hond weer zelf dragen en fietst inmiddels weer dagelijks naar haar werk.

Stoeptegel

Meneer en mevrouw Jansen wonen nog zelfstandig. Beiden zijn boven de tachtig. Hoewel de gezondheid van meneer Jansen zijn beperkingen kent, is mevrouw Jansen prima in staat om de huishouding goed op de rit te houden. Daarin komt verandering wanneer mevrouw Jansen tijdens het boodschappen doen ten val komt. Ze struikelt over een stoeptegel die in het trottoir omhoog is gekomen. Ze loopt een zware kneuzing op aan haar been en is zeker enkele weken uitgeschakeld als de spil van het kinderloze gezin. Ze roepen de hulp in van Dé Letselschadehulpdienst. Er komt hulp in de huishouding, de maaltijden worden thuisbezorgd en het vervoer naar de fysiotherapeut wordt geregeld. Het echtpaar Jansen heeft een beperkt sociaal netwerk. Dé Letselschadehulpdienst regelt daarom ook sociaal bezoek. Zo kunnen ze niet alleen hun verhaal kwijt, maar wordt er ook een oogje in het zeil gehouden of het goed gaat met het echtpaar.

Autorijden

Erik staat stil in de file wanneer hij met hoge snelheid van achteren wordt aangereden. Als gevolg van deze aanrijding heeft Erik een scheurtje in zijn linker elleboog. Daarnaast heeft hij veel last van zijn beide benen en van zijn rug. Erik is mede-eigenaar van een bouwbedrijf. Aangezien zijn arm in het gips zit, kan en mag Erik niet autorijden. Door het ongeval heeft hij tevens een ernstige vorm van rij-angst ontwikkeld die hem zeer belemmert bij het autorijden. Hij raakt in paniek en de verkeersveiligheid is hierdoor in gevaar. Door zijn functie en verantwoordelijkheden is het echter van belang dat hij weer met enige regelmaat fysiek aanwezig is op het bedrijf. De vrouw van Erik roept de hulp van Dé Letselschadehulpdienst in. De hulpcoördinator gaat bij Erik en zijn vrouw op bezoek en schakelt een chauffeur in die Erik op werkdagen naar het werk brengt en haalt. Daarnaast wordt de inzet van rij-angsttraining besproken. Erik staat hier voor open. Hij wil graag weer zo snel mogelijk zelfstandig autorijden. Nadat het gips is verwijderd gaat Erik een aantal dagdelen intensief aan de slag. Er wordt gewerkt aan zijn vertrouwen zodat hij ook in lastige situaties weer veilig aan het verkeer kan deelnemen. Met resultaat, want Erik rijdt inmiddels weer dagelijks in zijn eigen auto naar het werk.

Alles draait door

Suzan en haar man Jan runnen een bloemenwinkel. Een klein bedrijf met prachtige arrangementen. Tijdens een fietstochtje op zondagmiddag wordt ze aangereden door een jonge automobilist. Ze loopt een vervelende beenbreuk op. Wanneer de politie ter plaatse is, blijkt dat de automobilist onder invloed van alcohol verkeert. Met haar kwetsuur is haar rol als moeder en hulp in de winkel voorlopig even ten einde. Dankzij de hulp van Dé Letselschadehulpdienst kan alles, zowel in het gezin als in de winkel, doordraaien. Jan heeft zijn handen meer dan vol aan de winkel, maar over de thuissituatie hoeft hij zich geen zorgen te maken. Door tussenkomst van Dé Letselschadehulpdienst worden de kinderen ’s morgens naar school gebracht, kunnen ze tussen de middag overblijven en worden de boodschappen thuisbezorgd. Suzan en Jan zijn erg tevreden over de helpende hand die ze krijgen aangereikt. “Je bent toch behoorlijk onthand wanneer je je moet verplaatsen op twee krukken, maar op deze manier is het goed te doen.”